Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

THE THEORY OF EVERYTHING - Η θεωρία των πάντων

 
 

(Eddie Redmayne, Felicity Jones, David Thewlis, Emily Watson)

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ!!!!
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ, ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΟ!!!
Πραγματικά είναι από αυτές τις ελάχιστες ταινίες που νιώθω πως ότι κι αν πω θα είναι λίγο και απλά πρέπει να το δουν όλοι γιατί κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τα συναισθήματα και τις σκέψεις που γεννάει αυτή η ταινία!
Πρόκειται για την ζωή του Stephen Hawking, του σπουδαιότερου φυσικού της εποχής μας, ο οποίος στα 21 του διαγνώστηκε με την σπάνια ασθένεια του Λου Γκέριγκ (ALS). Το έργο του είναι πασίγνωστο αν και ο περισσότερος κόσμος δεν καταλαβαίνει τίποτα από αυτό, αυτό που δεν ήταν γνωστό και αυτό στο οποίο επικεντρώνεται η ταινία είναι η σχέση του Χώκινγκ με την γυνάικα του, Τζέην, και κάπως έτσι δημιουργείται μια ταινία ΚΛΑΣΣΙΚΗ από το πρώτο λεπτό, πέρα για πέρα αληθινή και πολύ πολύ σπάνια!
Μια πραγματικά υπεράνθρωπη ερμηνεία από τον Eddie Redmayne ο οποίος -και πολύ δίκαια- κέρδισε το Όσκαρ Α`Ανδρικού Ρόλου, αλλά και από την Felicity Jones η οποία δυστυχώς έμεινε με την υποψηφιότητα, σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις όλων μας όμως και από`δω και πέρα είναι ένα όνομα που θα θυμόμαστε, εξαιρετική ατμόσφαιρα, υπέροχα χρώματα, υπέροχη φωτογραφία, μια ταινία πραγματικά προσεγμένη και στην παραμικρή λεπτομέρεια, και μια ταινία γεμάτη δύναμη, θέληση, αγάπη, πείσμα, αλλά και μια μεγάλη ειρωνία καθώς ξεχειλίζει από όλα αυτά που καμιά επιστήμη δεν θα εξηγήσει ποτέ! Είναι ένα σπαρακτικά υπέροχο διαμάντι!!! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου