Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

CLOUD ATLAS

 


(Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Ben Whishaw, James D`Arcy, Susan Sarandon, Hugh Grant - Σκηνοθεσία: Tom Tykwer & Wachowski Brothers)

Πολυδιαφημισμένη συμπαντική υπερπαραγωγή. Τεράστιο καστ, πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα, πάρα πολλές προσδοκίες... Τρεις διαφορετικοί χρόνοι και τρεις διαφορετικοί κόσμοι, το άπειρο του σύμπαντος, οι συνέπειες, το φαινόμενο της πεταλούδας και το πώς είναι όλα συνδεδεμένα είναι το θέμα της ταινίας.
Είχε όλες τις προϋποθέσεις για να είναι αριστούργημα. Από πολλούς θεωρήθηκε αριστούργημα. Από άλλους (κι εγώ ανάμεσα τους) θεωρήθηκε βλακεία. Συγνώμη, δεν μπορώ να σκεφτώ καμία άλλη έκφραση, πραγματικά... 'Εχει μεγάλους ηθοποιούς. Έχει ΤΡΕΙΣ οραματιστές σκηνοθέτες! Είναι μεγάλη παραγωγή, φωτογραφία, εφφέ, σκηνικά... Έχει ένα πολύ ενδιαφέρον και πιασάρικο concept. Το πώς, όλα αυτά στην πράξη, κατάφεραν να τα κάνουν ασήμαντα, για εμένα είναι άθλος! Όλα αυτά που υποτίθεται πως συνδέονται για να καταλήξει η ταινία να έχει ένα νόημα, σ`έχουν κουράσει τόσο πολύ και τόσο νωρίς που δεν σε ενδιαφέρει απολύτως τίποτα! Μπορεί και να καταλήγει κάπου, δεν ξέρω, δεν την είδα ποτέ ολόκληρη την ταινία γιατί απλά την βρήκα απαράδεκτη. Απίστευτα κουραστική και σαφέστατα υπερεκτιμημένη. Επίσης, όταν κάνεις μια τόσο μεγάλη παραγωγή, και έχεις όλο το καστ σε πολλαπλούς ρόλους γιατί ο ένας είναι το alter ego του άλλου, τουλάχιστον φροντίζεις να έχεις καλό μακιγιάζ. Όχι. Ούτε αυτό... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου