Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

BROTHERS


 
 

(Natalie Portman, Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire, Sam Shepard, Mare Winningham, Bailee Madison, Carey Mulligan - Σκηνοθεσια: Jim Sheridan)

Πολύ καλό δράμα, δυνατές ερμηνείες, ειδικά Gyllenhaal και Portman είναι εξαιρετικοί, remake της ομώνυμης δανέζικης ταινίας που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2004 με τίτλο "Ουκ επιθυμήσεις την γυναίκα του πλησίον σου..." το Brothers είναι ένα εσωτερικό δράμα, πολύ καλοστημμένο, υποτονικό και έντονο ταυτόχρονα, διαχρονικά θέματα, πανανθρώπινα, πολύ καλή ατμόσφαιρα, και μια ταινία που σίγουρα αξίζει της προσοχής μας.
Ο Σαμ είναι στρατιωτικός. Οικογενειάρχης. Αθλητής και ηγέτης. Σωστός άνθρωπος. Πριν φύγει για την δέυτερη θητεία του στο Αφγανιστάν, υποδέχεται τον Τόμι, τον μικρότερο αδελφό του που μόλις έχει αποφυλακιστεί. Λίγο καιρό μετά, ο Σαμ θεωρείται νεκρός. Η γυναίκα του Γκρέης, με δύο μικρά παιδιά, σε μια οικογένεια που θρηνεί σιωπηλά, βρίσκει στήριγμα στον Τόμι...
Ακούγεται πολύ κλασσικό. Κλισέ ίσως... Στην πράξη όμως είναι μια πραγματικά πολύ ωραία ταινία, πολύ σωστές ισορροπίες, υπέροχες πάυσεις, στιβαρές ερμηνείες, κανένας μελοδραματισμός, δυνατές σκηνές, εντάσεις που κορυφώνονται, και απλά αξίζει να το δείτε!!!


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου