Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

AVATAR 
 

(Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Giovanni Ribisi, Michelle Rodriguez, Wes Studi - Σκηνοθεσία: James Cameron)

Πρόκειται για τον κινηματογραφικό θρίαμβο του 2009. 3 Όσκαρ, άλλες 6 υποψηφιότητες, αμέτρητα εισητήρια, πολύς ντόρος, πολύ διαφήμηση, πολύ promotion, κι όλα αυτά για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, με σχετικά άγνωστους τότε πρωταγωνιστές, με ένα θέμα που πιο κλασσικό και κλισέ δεν γίνεται, δια χειρός James Cameron.
Τραβηγμένο;
Ε λοιπόν όχι!
Ναι, στο στόρι του Avatar το ένα κλισέ διαδέχεται το άλλο. Ο αμερικάνικος ηρωισμός, η αυτοθυσία, οι περιβαλλοντολογικές ανησυχίες, η ηθικοπλασία, η θέληση, η επιβίωση, η εξερεύνηση των νέων ορίζοντων, οι απαγορευμένοι έρωτες, η καταιγιστική δράση, οι εξυπνακισμοί και κάθε δυνατό κινηματογραφικό κλισέ μιας εγγυημένης αμερικάνικης επιτυχίας, συνυπάρχει στο Avatar.
Βαριέμαι ήδη. Αποκλείεται μια τέτοια ταινία να είναι το φαβορί της χρονιάς. Αποκλείεται να πηγαίνει για τόσα Όσκαρ!
Μ`έτρωγε η περιέργεια όμως, και πήγα σινεμά... Και το Avatar με τα τόσα κλισέ του, ήταν πραγματικά μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία! Ήταν η πρώτη "κλασσική" ταινία επιστημονικής φαντασίας που κατάφερε να μην μοιάζει με καμία άλλη ταινία! Ο λόγος; Το Avatar ήταν η πρώτη 3D υπερπαραγώγη που βγήκε στις αίθουσες κι έκανε όλο τον κόσμο να μιλάει για ένα νέο είδος σινεμά! Και ήταν δίκαιο! Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι σ`έναν άλλο κόσμο, γεμάτο χρώματα, γεμάτο αισθήσεις, γεμάτο ένταση, και όλα ήταν αληθινά. Δίπλα σου. Ήσουνα μέσα στο Avatar.
'Οσοι δεν το είδατε σινεμά και 3D μην περιμένετε τίποτα άλλο από μια πολύ διασκεδαστική περιπέτεια με υπέροχα χρώματα... Δυστυχώς. Όσοι το είδαμε στο σινεμά όμως, νομίζω πως δεν θα το ξεχάσουμε ΠΟΤΕ.


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου